Jeg har været fraværende fra Find Your Way et stykke tid. Har følt at jeg måtte sætte mig ind i bekymringen for den igangsatte udrulning af 5G.

Jeg skal ikke belemre jer med 5G her, men blot fortælle, at jeg i det arbejde er blevet klogere på mangt og meget. Ikke underligt, også på den manglende nysgerrighed og åbenhed, der findes derude, blandt almindelige mennesker som du og jeg, men også hos forskere og journalister. Vi vil helst ikke have ændret vores verdensbillede. Forståeligt – for det jo ski… irriterende på mange måder. Undervejs har jeg selv været både vred, ked af det og frustreret.

Giv til andre

Tilfældigt er jeg stødt på en lille artikel af Ole Vadum om at give til andre, som har inspireret til nedenstående.

– Hvis du mangler penge, så giv andre noget af værdi.

– Mangler du tid, så giv andre din tid.

– Mangler du tolerance fra andre, så vær rummelig og accepterende selv.

– Mangler du kærlighed, så giv kærlighed.

Her skal vi huske, at der er en verden til forskel på at give noget med en vedhæftet følgeseddel i form af en forventning om at få noget tilbage, eller om vi giver noget til andre uforbeholdent og uden nogen forventning om at skulle have noget retur.

Vi høster, som vi sår

Giver vi for at opnå noget eller undgå noget, virker det ikke. På den måde får vi ikke opfyldt vores ønsker og behov. Man kan sige, at vi høster, som vi sår.

Mange af os har (bevidst eller ubevidst) vældig travlt med at få noget fra andre, det kan være arbejdsmæssigt, i forhold til venner eller i parforholdet. Igennem tiden har jeg hos mig selv og andre steder stødt på købmandskabet, hvor de to parter måler og vejer, hvem der giver mest til forholdet f.eks. med et afkrydsningsskema på køleskabsdøren).

Giver jeg noget for at undgå konflikt eller afvisning, får jeg måske uærlighed eller andre urimeligheder tilbage.

Giver jeg derimod noget til et andet menneske, fordi jeg ikke kan lade være, eller fordi jeg bare godt kan lide at gøre andre glade, virker det som en boomerang. Jeg vil opleve, at jeg får det samme tilbage, som jeg gav. Det er ikke sikkert, at det kommer fra den samme person, som jeg gav til, eller at det kommer i den samme form, men det kommer.

På bundlinjen

Og på bundlinjen står, at du er blevet et gladere menneske uanset. Livet er et flow, en strømmen af energi, og jo mere vi lader livet strømme gennem os, jo lykkeligere bliver vi.